Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Verdt å lese En god bok i sommer?

En god bok i sommer?

E-post Skriv ut PDF

Læsende kvinne av Anna Ancher


I ferien blir det kanskje mer tid til å lese enn ellers i året, og Jeanneauklubbens nettredaksjon har noen forslag til god og hyggelig sommerlesing.

Bjørnar Haugland og Marianne Klev i Kristiansand foreslår at "Vi, de druknede" blir sommerens bok:
I 2006 kom dansken Carsten Jensen ut med sin episke beretning "Vi, de druknede".
For de av dere  som ikke har lest boken - det må dere!
Det er en lettlest historie som letter og setter anker på Ærø i det sydfynske ø-hav. Tiden løper fort de 685 sidene i boken. Handlingen, i familien og på øya, utspilles mellom årene 1848 og 1945. Boken har dårlige (egentlig ingen) sjøkart, men så lenge vi tar boka med på båtferien, så får vi seilt litt med kartplotteren samtidig! For mer informasjon, se bokens nettsted.

Grete Karin Granholt foreslår Roy Jacobsens "Vidunderbarn"
Finn bor på Årvoll sammen med moren sin da det dukker opp halvsøster - Linda. Beskrivelsen av sekstitallet - blokka, tapeten og den nye reolen til naboen, skoledagene, ferien på Håøya i telt - jeg så det hele for meg, og leste boka i ett jafs. Boka er ingen murstein - 272 sider - men den inneholder mange gode, morsomme, vemodige historier flettet inn i hverandre. Den finnes også som lydbok, lest av Helge Winther-Larsen.
Les et utdrag her.

Vi kan også anbefale disse:

"Barnepiken" av Stockett, Kathryn 
Boken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre ved å utfordre grenser.
Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.
Oversatt av Monica Karlsen, finnes også som lydbok. Omtalt av Bokklubben.

"Håndbok i husstell for leiemordere" av Hallgrímur Helgason 
Dett er en spennende fortelling om identitet, om skjebne og om kampen mellom det gode og det onde i oss alle. Tomislav Bokšic, Toxic, jobber som leiemorder for den kroatiske mafia i New York. Han har 66 vellykte drap bak seg. Men med nr 67 går det galt, og han må flykte fra New York. Flukten fører ham til Island. Han tar identiteten tiavl en TV-pastor, som han måtte drepe på flyplassen. For å holde idetiteten sin sjult, går han inn i et komplisert spill i sine nye, kalde omgivelser. Og når leiemorderen må følge opp presteidentiteten, er det duket for både forviklinger og erkjennelser. Hvilke valg blir tatt etter hvert, som følge av erkjennelsene?
Oversatt av Tore Aurstad, omtalt i Dagsavisen.

"Tett inntil dagene" av Mustafa Can
Innsikten velter frem i" meg, like vond som et knyttneveslag. Før mor ble syk, hadde jeg alltid forestilt meg at jeg kjente henne godt. Først nå innser jeg hvor lite jeg vet om mor, selv om hun levde tett inntil meg, tett inntil hver dag i mitt trettifemårige liv."
Forfatterens mor utvandrer fra Kurdistan til Sverige sammen med mann, barn og med en drøm om et liv uten fattigdom. Nå ligger hun for døden, og familien pleier henne hjemme. Can, som har levd mellom to kulturer, blir i denne tiden kjent med sin mor på nytt. Han gjenoppdager sin families historie og skriver vakkert og personlig om sorg, skam, tilgivelse og identitet. Oversatt av Johan Grip, finnes også som lydbok og er omtalt på MiRA-senterets hjemmeside. MiRA er Ressurssenter for innvandrer- og flyktningkvinner. 

Sist oppdatert søndag 04. juli 2010 09:00  

Hovedmeny

Registrering


Nyheter fra Die Yacht

YACHT online
Alles zum Thema Segeln!

Nyheter fra Yachting Monthly