Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Forside Arkiv

Båtforeningen vår - Bygdø Allé Båtforening

E-post Skriv ut PDF

Tilfeldigheter og båtkjøp førte til at vi ble medlemmer i BAB – Bygdøy Allé Båtforening – i 1995. Vi hadde vel ikke reflektert så mye rundt hva vi ønsket av en båtforening, bortsett fra båtplass, selvfølgelig, og kan i ettertid si at vi var heldige som havnet akkurat i BAB.

Brygga vår ligger innerst i Frognerkilen, der man svinger av til Bygdøy hvis man kjører vestover, eller rett etteLuftfoto Frognerkilen BAB bryggerr avkjøringen hvis man kjører østover. Det passer oss svært godt, vi bor ved Høybråten stasjon og kan ta toget fra hus til brygge, riktignok med noen minutter å gå til og fra Skøyen stasjon. Som mange med båtplass i Oslo vet, vokser ikke parkeringsplasser på trær – de vokser stort sett ikke i det hele tatt, så det er greit å kunne ta offentlig transport.

Det andre som virkelig er flott med BAB er at vi er en liten forening med bare én brygge. Det betyr at det er lett å bli kjent, lett å få en hjelpende hånd, alltid noen kjente og hyggelige på brygga. Vi misunner ikke de store båtforeningene. Men det er klart, med i overkant av 300 medlemmer og 118 plasser er det ikke så mange å fordele utgifter på – foreningen vår er dugnadsbasert. Medlemmene deler på nattevaktene i løpet av sommersesongen. Etablering og avvikling av boblehavn gjøres også på dugnad, og vi har alltid fint vær de lørdagene, Bryggebenken BABs bryggeen på våren og en på høsten. Av eventuelle andre arbeider, som beising eller skifting av bryggeanlegg, er også mye gjort på dugnader. Vi skiftet bryggeanlegg i 2005, og her stilte medlemmene opp. Vi har fått god hjelp fra våre naboforeninger, Frognerkilen av 1860 og Skarpsno båtforening, når vi har trengt å låne plasser for kortere perioder, som da vi tok bryggeanlegget eller ved mudringen våren 2008.

BAB ble stiftet i 1951, med 57 medlemmer. Den gang lå båtene ved bøyer eller pæler, men siden har vi fått bryggeanlegg og et lite klubbhus (1996). For å kunne få båtplass må du bo i Oslo kommune eller i en nabokommune som ikke har strandlinje. Båten må ikke overstige 12,20 m lengde over skrog og maks 4,0 m bredde.  Det er styret som tildeler medlemskap og båtplass. Båtplassene er ikke omsettelige i henhold til Oslo kommunes bestemmelser. For tiden antar vi at det er ventetid på mer enn fem år for de minste båtplassene. For de større kan ventetiden være betydelig lenger.

Alf Morten har vært sekretær i styret siden 1996 til våren 2012 da som ungdomsalibiet, men den begynner kanskje å bli diskutabel nå. Grete Karin opprettet og har stått for arkivet til 50-årsjubileet i 2001. 

Alf Morten og Grete Karin Granholt
Lis Emily dy 30. november 2008

 

 

Sist oppdatert søndag 11. november 2012 04:43  

Hovedmeny

Registrering