Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Arrangementer Annonsering Referat fra Klubbtreffet, Oscarsborg 24. til 26. mai.

Referat fra Klubbtreffet, Oscarsborg 24. til 26. mai.

E-post Skriv ut PDF

 P5250544 008

De som hadde anledning dro mot Kaholmen på fredagen etter jobb. Værmeldingen var ganske blandet, så forventningene var ikke de aller beste.
Flere hadde nok valgt å bli hjemme på grunn av dette. Da vi svingte inn i havna var alt forberedt og det var holdt av plass til båtene våre med tydelige «Reservert»-skilt. Etter hilserunden sirkulerte seilerne mellom båtene og det ble en hyggelig kveld.

P5250545 009
Klokken 11 lørdag hadde alle fått i seg frokost og var klare for foredraget om «Batterier og strøm i båt» av Bjørnar Fjeld fra Bosch.

Det skulle vise seg å være mer nyttig enn vi hadde trodd, for han hadde mye generell informasjon i tillegg til informasjon om Bosch's egne produkter.
Fra tidligere foredrag vet vi at du ikke skal bruke mer enn 30% av kapasiteten på blybatteriene, hvis de skal vare.
L5 serien til Bosch er best egnet sammen med de originale batteriene våre, kan benyttes 50% og tåler da 450 slike opp og utladninger.
Med det supre klubbtilbudet vi har, er dette den optimale løsningen for oss.


Skal AGM-batterier brukes optimalt, skal laderne ta hensyn til alderen på batteriet og justere ladespenningen etter dette (gjøres i de nyeste bilene).
Slike ladere er ingen av båtene våre utstyrt med. Det ble også meningsutvekslinger og gjennomgang av praktiske problemstillinger og regneeksempler.

Tolv var det skippermøte, og den stilige vandrepremien ble offisielt presentert, «Det Gyldne Anker», sammen med seilings-P5240518 003bestemelsene for regattaen. Siden vinden var litt usikker og nordlig, var det enighet om at vi skulle seile den korte banen.

Klarsignalet gikk presis, og TINKA startet ved styrbord ende av linja, men det skulle vise seg at de som startet ved Håøya tjente på dette. Sølvpilen rundet derfor først med resten av feltet halsende etter. Ingenting var avgjort. På lensen i Drøbaksundet kunne alt skje. Båtene bak kunne nå «dekke» de foran, og angripe. Vinden varierte i styrke og retning og det var strøm i sundet. Spenningen var høy. TINKA seilte meget konsentrert og utnyttet et drag fra vest sammen med strømmen best, slik at hun var først ved Småskjær. Der kunne hun loffe opp og akselerere og øke avstanden til de andre. Hun var heldig og kom gjennom hullet i Jeteen uten ekstra slag og holdt driven helt til mål. Hun hadde handikap'et i mot seg, så det var spenning om det ville holde.....

Bak i feltet løyet vinden og det ble hard kniving om plassene. Flere båter passerte linja med mindre enn en båtlengde mellom. Usikkerhet med hensyn til tidskorreksjonene gjorde at spenningen holdt seg. Ingenting lekket ut fra regattakomiteen.P5250547 009Under Tapas'en ble det endelig avslørt hvem som var den lykkelige vinner av første napp i «Det Gyldne Anker». Det ble TINKA, selv om Håkon var fristet til å avblåse etter første merke..... Selv etter at tiden ble korrigert, var det en klar seier og meget glade vinnere.
Etterpå trakk folk ut på  verandaen mot havna, før de langt på kveld, fortsatte med sosialt samvær i båtene til det begynte å lysne.... Jeanneau Cognac servert i Jeanneau-glass hjalp både på stemningen og varmen.

Etter frokosten på en nydelig klar søndags morgen gikk flere tur på øyene. Styret benyttet anledningen til å avholde styremøte, før båtene vendte baugen hjemover i den fine nordavinden. Værmeldingen var gjort til skamme og helgen ble virkelig deilig. Kronen på verket ble en frisk seilas hjem med nordavinden under skyfri himmel. Det kunne nesten ikke bli bedre!
Det er synd at ikke flere båter tok seg tid til å delta, for det ble et vellykket og nyttig arrangement. Neste klubbtreff skal være i ytre Oslofjord, og det er planlagt en større bredde over temaene slik at flere vil ha glede av arrangementene.

Jens-Werner

Sist oppdatert søndag 02. juni 2013 21:21  

Hovedmeny

Registrering